Translate

понеделник, 4 май 2015 г.

Крепост Овеч

Крепостта Овеч е разположена в близост до гр. Провадия, на около 50 км от гр. Варна. Мястото отлично предразполага за еднодневна екскурзия, изпълнена с положителни емоции и невероятни пейзажи. Пътят, който избрахме за да стигнем до там, минава през самия град #Провадия. В центъра на града, точно срещу сградата на Общината, има упътваща табела. Тя води до паркинг, на който оставихме колата и отпочинахме от пътя за да съберем сили за изкачването до заветната цел:



Докато се наслаждавахме на местното кафе и наблюдавахме с ужас върхът на платото "Калето", който трябваше да достигнем, нещо друго прикова погледa ни:


Сметнахме това за добър знак и поехме нагоре. След 5-10 минути, тъкмо когато мислехме, че сме на половината път, стигнахме до входа. Заплатихме символичната такса от 2 лв/човек и продължихме по стъпала, редуващи се с алеи.


Хубавото е, че хората са предвидили, че ще има и нетренирани посетители като нас и са поставили пейки - буквално на всеки ъгъл. След 20-тина минути (с почивките), вече му се виждаше края:


И тъкмо когато мускулите на краката ми започнаха да парят, тази гледка определено ги охлади:



Вече се изкачихме и тук спирам да пиша, защото каквото и да напиша, думите няма да стигнат.

























Карта на местоположението:
Карта на местоположението на крепост Овеч


В случай, че този блог ти е харесал, моля заповядай на друга Фотообиколка. Благодаря!




Текстът и снимките в този блог са авторски и са собственост на Денислав Методиев. Желаещите да използват снимките следва да се съобразяват със Законът за авторското право - да посочват автора и да предоставят активен линк към блога phototour-ovech.blogspot.com .
Благодаря за разбирането!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.